No Comment
Τίποτε άλλο δεν ενθαρρύνει την τεμπελιά τόσο, όσο οι συζητήσεις περί ανέμων και υδάτων. Τολστόι Λ.
19 Δεκεμβρίου 2013, 12:29
440Hz ΕΝΑΝΤΙΟΝ 432Hz


Η μουσική συνωμοσία για να μας αποσυντονήσουν από τις φυσικές αρμονικές.


Η πλειοψηφία της παγκόσμιας μουσικής έχει ρυθμιστεί στα 440 hertz από το Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO), που την ενέκρινε το 1953. Οι πρόσφατες επανα-ανακαλύψεις της παλμικής / ταλάντωσης στη φύση του Σύμπαντος δείχνουν ότι το πρότυπο των σύγχρονων συναυλιών διεθνώς μπορεί να δημιουργήσει μια νοσηρή δράση ή αντικοινωνική συμπεριφορά στη συνείδηση των ανθρώπων.

Η συχνότητα A=432 Hz, που είναι γνωστή ως η "Α" του Βέρντι είναι μια εναλλακτική ρύθμιση η οποία είναι μαθηματικά σύμφωνη με το Σύμπαν. Η Μουσική με βάση τα 432Hz μεταδίδει ευεργετική θεραπευτική ενέργεια, διότι είναι ένας καθαρός ήχος μαθηματικής θεμελιώδους σημασίας για τη φύση.

Υπάρχει μια θεωρία ότι η μετάβαση από τα 432Hz στα 440Hz υπαγορεύτηκε από τη Ναζιστική προπαγάνδα από τον υπουργό Joseph Goebbels. Τη χρησιμοποίησε για να κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται και να αισθάνονται με ένα ορισμένο τρόπο, και να τους κρατά φυλακισμένους σε ένα ορισμένο πεδίο συνείδησης. Στη συνέχεια, γύρω στο 1940 οι ΗΠΑ επέβαλαν τα 440Hz σε όλο τον κόσμο, και τελικά το 1953 έγινε ISO 16-πρότυπο.

Τι είναι τα 440 Hz;

Τα 440Hz είναι ένα αφύσικο πρότυπο συχνότητας και συντονισμού, το οποίο αφαιρεί τη συμμετρία των ιερών δονήσεων με μια χροιά που έχει κηρύξει τον πόλεμο στο υποσυνείδητο μυαλό του δυτικού ανθρώπου.


Σε ένα έγγραφο με τίτλο «Μουσική Αίρεση Ελέγχου», ο Δρ Leonard Horowitz γράφει: «Η μονοπώληση της μουσικής βιομηχανίας χαρακτηρίζεται από αυτή την επιβαλλόμενη συχνότητα που μετατρέπει τους πληθυσμούς σε κοπάδι που "βόσκει" σε μεγαλύτερη επιθετικότητα, ψυχοκοινωνική διέγερση, και συναισθηματικές διαταραχές οι οποίες προδιαθέτουν τους ανθρώπους σε σωματικές ασθένειες...»


Απλά χρειάζεται να βγείτε στο δρόμο και να ρίξετε μια ματιά γύρω. Τι βλέπετε; Παιδιά του σχολείου, νέους ενήλικες στο δρόμο τους για να εργαστούν, μια γυναίκα σπρώχνει το μωρό της σε ένα καροτσάκι, ένας άνδρας πηγαίνει βόλτα το σκύλο του - και τι έχουν όλοι από κοινού; iPods και MP3 Players! Ευφυές, έτσι δεν είναι;

«Αν θέλετε να μάθετε τα μυστικά του Σύμπαντος, σκεφτείτε με τους όρους της ενέργειας, της συχνότητας και των δονήσεων.» -Nikola Tesla

Αυτές οι δυνάμεις που υπάρχουν μειώνουν με επιτυχία τις δονήσεις όχι μόνο της νέας γενιάς αλλά και των υπολοίπων από εμάς. Αυτές οι καταστροφικές συχνότητες παρασύρουν τις σκέψεις προς την κατεύθυνση της διαταραχής, την έλλειψη αρμονίας και την διχόνοια. Επιπλέον, θα προκαλέσουν την διέγερση του ελεγκτικού οργάνου του σώματος - τον εγκέφαλο - σε δυσαρμονικό συντονισμό, ο οποίος δημιουργεί τελικά την αρρώστια και τον πόλεμο.

Η διαφορά μεταξύ 432 Ηz και 440 Ηz. Ακούστε αυτό, και καταλάβετε:

https://www.youtube.com/watch?v=P5ILuyaZIO4



«Αυτή η αφύσικη συχνότητα με πρότυπο συντονισμού στα 440 Hz, μας αφαιρεί από τη συμμετρία των ιερών κραδασμών και την αρμονία, έχοντας κηρύξει τον πόλεμο στο υποσυνείδητο μυαλό του δυτικού ανθρώπου.»
-L. C. Vincent


Η κρυμμένη δύναμη της Παγκόσμιας Συχνότητας και κραδασμών


Η Συχνότητες και οι κραδασμοί κατέχουν μια πάρα πολύ σημαντική ακόμη κρυφή δύναμη και μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή μας, την υγεία μας, την κοινωνία μας και τον κόσμο μας. Η επιστήμη της Κυματικής (που σημαίνει τη μελέτη του ορατού ήχου και της δονήσεως) αποδεικνύει ότι η συχνότητα και η δόνηση είναι τα βασικά κλείδια και η οργανωτική βάση για τη δημιουργία όλης της ύλης και της ζωής σε αυτόν τον πλανήτη.

Όταν τα ηχητικά κύματα κινούνται μέσω ενός φυσικού μέσου (άμμου, αέρα, νερού, κλπ.), η συχνότητα των κυμάτων έχει άμεση επίπτωση στις δομές που δημιουργούνται από τα ηχητικά κύματα καθώς περνούν μέσα από το συγκεκριμένο μέσο.

Για να κατανοήσετε καλύτερα τη δύναμη της συχνότητας του ήχου, δείτε το εκπληκτικό βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=wvJAgrUBF4w


«Αν κάποιος επιθυμεί να γνωρίζει εάν ένα βασίλειο κυβερνάται καλά, αν το ήθος του είναι καλό ή κακό, η ποιότητα της μουσικής του, θα παράσχει την απάντηση.» -Κομφούκιος

Η μουσική έχει μια κρυφή δύναμη να επηρεάσει το μυαλό μας, το σώμα μας, τις σκέψεις μας, και την κοινωνία μας. Όταν η μουσική βασίζεται σε ένα πρότυπο ρύθμισης και σκόπιμα αφαιρεθεί από τις φυσικές αρμονικές που βρίσκονται στη φύση, το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι η ψυχική δηλητηρίαση του μαζικού νου της ανθρωπότητας.

Όπως το Ντοκιμαντέρ Kymatica του (2009) λέει: «Η επανα-ανακαλυφθήσα γνώση της επιστήμης του ήχου δείχνει ότι ο ήχος είναι κάτι περισσότερο από απλά δονητικά σήματα, όχι μόνο ο ήχος δεν αλληλεπιδρά με τη ζωή, αλλά την συντηρεί και την αναπτύσσει. Λειτουργεί ως αγωγός της συνειδητής πρόθεσης μεταξύ των ανθρώπων, κοινωνιών και ολόκληρων πολιτισμών.»

Πηγές:

Attuned Vibrations (attunedvibrations.com)
The Importance of 432 Hz Music (omega432.com)
The Rockefeller Foundation’s War on Consciousness through Imposition Of 440 Hz Standard Tuning (medicalveritas.org) (Ελληνική Μετάφραση)
Water Sound Images (watersoundimages.com)
The Missing Secrets Of Nikola Tesla (knowledgeoftoday.org)
Βιβλιογραφία:

The Healing Forces of Music: History, Theory, and Practice
Cymatics: A Study of Wave Phenomena & Vibration
The 440 Enigma: The Musical Conspiracy to Separate Mankind from the Divine
Nassim Haramein - Sacred Geometry and Unified Fields
How ancient Solfeggio Frequencies are Empowering Personal and Planetary Transformation!
Revealed: The Part of Our Brains That Makes Us Like New Music
[Σημείωση: Για να αντιμετωπίσουμε αυτή την επιβαλλόμενη συχνότητα που μας δηλητηριάζει σε πολλαπλά επίπεδα, ενημερώνουμε τους πάντες, απέχουμε από συναυλίες, όσο το δυνατόν από πηγές "παραφωνίας" και μετατρέπουμε ό,τι μουσική ακούμε μέσω ηχητικών προγραμμάτων/εφαρμογών από 440Hz σε 432Hz.

Όσοι ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με τον ήχο και τη μουσική γνωρίζουν ότι η ρύθμιση αυτή υπάρχει σε όλα τα προγράμματα μουσικής και επιπλέον, οι ίδιοι χρειάζεται να ρυθμίσουν το συντονισμό των οργάνων τους εκ νέου προς όφελος της προσωπικής τους και συλλογικής υγίειας.
Σίγουρα είναι μια χρονοβόρα διαδικασία αλλά είναι προτιμότερη από τη χρονοβόρα και επίπονη παραμονή σε νοσοκομεία. Αν αγαπάτε τον εαυτό σας και τους γύρω σας πράξτε συνειδητοποιημένα. Αντισταθείτε και απεμπλακείτε από το ανεγκέφαλο κοπάδι.]

Δωρεάν εφαρμογή: http://truthconduit.weebly.com/convert-music-to-432-hz.html

ΠΗΓΗ: http://www.whydontyoutrythis.com/2013/08/440hz-music-conspiracy-to-detune-good-vibrations-from-natural-432hz.html
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Δανάη Πλειάδεια 

- Στείλε Σχόλιο
13 Νοεμβρίου 2013, 19:38
Μπύρα Vs Γυναίκα
Μπύρα  Γυναίκα  facebook  Δανικά  




-Η μπύρα είναι πάντα υγρή. Η γυναίκα όχι... 1 πόντος για τη μπύρα.
-Η μπύρα είναι χάλια όταν είναι ζεστή... 1 πόντος για τη γυναίκα.
-Μια κρύα μπύρα σε ευχαριστεί... 1 πόντος για τη μπύρα.
-Για τη μπύρα πληρώνεις φόρο.. 1 πόντος για τη γυναίκα.
-Αν πιεις δεύτερη μπύρα, η πρώτη δεν θα θυμώσει. 1 πόντος για τη μπύρα.
-Για τη μπύρα είσαι σίγουρος πως είσαι ο πρώτος που την ανοίγει. 1 πόντος για τη μπύρα.
-Αν ταρακουνήσεις την μπύρα μετά από λίγο θα καλμάρει μόνη της. 1 πόντος για τη μπύρα.
-Η μπύρα ξέρεις ακριβώς πόσο κοστίζει. 1 πόντος για τη μπύρα.
-Η μπύρα δεν έχει μαμά. 1 πόντος για τη μπύρα.
-Η μπύρα δεν θα σου ζητήσει να την αγκαλιάσεις όταν τελειώσει. 1 πόντος για τη μπύρα.

- Αν είσαι γυναίκα και θύμωσες που το διάβασες, να ξέρεις πως η μπύρα δεν θυμώνει ποτέ. 1 πόντος για τη μπύρα..........

1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
11 Οκτωβρίου 2013, 00:23
When you're strange


- Στείλε Σχόλιο
10 Οκτωβρίου 2013, 14:26
Δέκα σπουδαία αντιφασιστικά φιλμ


Όταν ο κινηματογράφος καταγγέλλει ευφυώς το «αυγό του φιδιού»!

Η συζήτηση για τον φασισμό, τη νεοναζιστική ιδεολογία και τα ολοκληρωτικά όνειρα των οπαδών τους είναι σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ, πόσο μάλλον στη χώρα μας.

Με το ακανθώδες θέμα έχει φυσικά ασχοληθεί και ο κινηματογράφος εκτεταμένα στις τόσες δεκαετίες που εκτρέφεται το ζοφερό αυγό.

Άλλοτε πετυχημένα και άλλοτε... λιγότερο πετυχημένα, οι απόπειρες του σινεμά να καταγγείλει, να περιγράψει, να εξηγήσει ή ακόμα και να δώσει λύσεις στο πρόβλημα του φασισμού και της σαγήνης που φαίνεται να προκαλεί στα μυαλά των ακολούθων του στέκουν ορόσημα μιας κοινωνίας που δεν ανέχεται πια τον ολοκληρωτισμό.

Από παγκόσμια αντιφασιστικά αριστουργήματα μέχρι και «μετριοπαθέστερες» προσπάθειες, ιδού 10 ταινίες που μίλησαν καθαρά για τον φασισμό, τον ναζισμό και τις ακροδεξιές απολυταρχίες, με τη μοναδική βέβαια κινηματογραφική γλώσσα που έθνη και τάξεις δεν κοιτά...

Ο Μεγάλος Δικτάτωρ - Τσάρλι Τσάπλιν (1940)

Στο παγκόσμιο κινηματογραφικό αριστούργημα και τη μοναδική πολιτική παρωδία, ο Τσάρλι Τσάπλιν υποδύεται (σε έναν διπλό ρόλο) τόσο τον αρχηγό του φασιστικού κράτους της Τομανίας -με πρόσωπο που παραπέμπει ξεκάθαρα στον Αδόλφο Χίτλερ- όσο και έναν εβραίο κουρέα υπήκοο που είναι σωσίας του δικτάτορα Αντενόιντ Χίνκελ, μπλέκοντας έτσι σε μια σειρά από κωμικοτραγικές καταστάσεις! Η μεγαλοφυής αντιφασιστική σάτιρα του Τσάπλιν που βάζει στο στόχαστρο τα καταπιεστικά καθεστώτα, στην πρώτη του μάλιστα καθαρά ομιλούσα ταινία, στέκει ακόμα και σήμερα φάρος ενός ευρύτερου πολιτικού συμβολισμού...



Οι Παραγωγοί - Μελ Μπρουκς (1968)

Στη σπαρταριστή κωμωδία του Μελ Μπρουκς επιστρατεύεται το χιούμορ ως αντιφασιστικός μοχλός. Ο αποτυχημένος χολιγουντιανός παραγωγός (Ζίρο Μόστελ) και ο φουκαριαράκος λογιστής (Τζιν Γουάιλντερ) σκαρφίζονται ένα ιδιαίτερο σχέδιο για να βγάλουν μια περιουσία: το ανέβασμα ενός μιούζικαλ που θα πάει άπατο. Κι ένας σαλεμένος Ναζί παρέχει το ιδανικό σενάριο, την «Άνοιξη του Χίτλερ», έναν φόρο τιμής στον Φύρερ! Πώς να μην κερδίσει Όσκαρ Σεναρίου ο Μελ Μπρουκς για το αντιφασιστικό αυτό αριστούργημα, που σηματοδότησε ταυτοχρόνως και το σκηνοθετικό του ντεμπούτο; 



Σαλό: 120 Μέρες στα Σόδομα - Πιερ Πάολο Παζολίνι (1975)


Στο μοναδικό αντιφασιστικό «διαμάντι» του σπουδαίου ιταλού σκηνοθέτη, ο Παζολίνι διασκευάζει το ομώνυμο βιβλίο του Μαρκήσιου ντε Σαντ, μεταφέροντας βέβαια τη δράση του στη Δημοκρατία του Σαλό κατά τις τελευταίες ημέρες της φασιστικής εξουσίας στην Ιταλία. Σκηνές απίστευτης ωμότητας συνθέτουν την παζολινική αντίληψη της φασιστικής Κόλασης: μια παρέα ανώτατων αξιωματικών του καθεστώτος επιλέγουν με μεγάλη φροντίδα τις πόρνες, τους φρουρούς και τους ανθρώπους-ερωτικά αντικείμενα που θα τους συνοδεύσουν σε μια απομακρυσμένη έπαυλη. Και βέβαια ακολουθούν μετά (ανοίγοντας και κλείνοντας διαδοχικά) ο κύκλος της τρέλας, ο κύκλος των κοπράνων και ο κύκλος της βίας, τα ονόματα των οποίων είναι κατάφωρα ενδεικτικά του περιεχομένου. Ίσως η σκληρότερη και πιο αριστουργηματική κινηματογραφική ενσάρκωση της ολοκληρωτικής -και τρομακτικότατης- φύσης του φασισμού...



Γη και Ελευθερία - Κεν Λόουτς (1995)


Το πρελούδιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ισπανικός Εμφύλιος Πόλεμος, χτύπησε καμπανάκια στην οικουμένη για την επερχόμενη φασιστική απειλή. Ο σπουδαίος κινηματογραφιστής Κεν Λόουτς φιλοτεχνεί με μαεστρία τη συγκινητική ιστορία του εμφυλίου πολέμου της Ισπανίας, καθώς ο στρατηγός Φράνκο προσπαθεί να πάρει τα ηνία της χώρας. Ο άνεργος David από το Λίβερπουλ ακολουθεί τα βαθύτατα δημοκρατικά του αισθήματα και βρίσκεται οικειοθελώς στην Ισπανία για να συνταχθεί με τις αντιφασιστικές δυνάμεις, βιώνοντας από πρώτο χέρι τις φρικαλεότητες του πολέμου. No pasarán! 



Το Μίσος - Ματιέ Κασοβίτς (1995)

Το ατμοσφαιρικό ασπρόμαυρο φιλμ, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κασοβίτς, αποδεικνύεται σήμερα πιο επίκαιρο ίσως από ποτέ: τρεις νεαροί μετανάστες επιδιώκουν να πάρουν εκδίκηση για τον αδικοχαμένο φίλο τους, που έπεσε θύμα αστυνομικής βίας. Περιφερόμενοι άσκοπα στις παρισινές φτωχοσυνοικίες με ένα περίστροφο στο χέρι, μέλλει να ζήσουν ένα σπαρακτικό 24ωρο, πείθοντας και τον πλέον σκληροπυρηνικό ότι πρέπει να τους σέβεται (αν όχι να τους φοβάται)! 



Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας - Τόνι Κέι (1998) 

Ο οργισμένος νεαρός μετατρέπεται σε αδίστακτο ρατσιστή, ασπαζόμενος τη ναζιστική ιδεολογία, και ωθείται σε πράξεις βίας κατά της έγχρωμης κοινότητας. Κι όμως, κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του θα δει τη γυμνή αλήθεια και θα μετανοήσει, αν και θα συνειδητοποιήσει κατόπιν ότι το αυγό του φιδιού έχει για τα καλά θρονιαστεί στο σπίτι του. Η δημοφιλής ταινία με τον Έντουαρτ Νόρτον στον πρωταγωνιστικό ρόλο αποτελεί πράγματι μια δυναμική καταγγελία του ρατσισμού και των νεοναζιστικών ιδεολογιών, που εκτρέφονται στο περιβάλλον της μισαλλοδοξίας και του φόβου για καθετί διαφορετικό...



Dogville - Λαρς Φον Τρίερ (2003)


Μια ήσυχη πολίχνη, όχι μακριά από δω, μετατρέπεται στην απόλυτη φασιστική παγίδα! Στις ΗΠΑ της δεκαετίας του '30, η φυγάς Γκρέις βρίσκει καταφύγιο στην πόλη Dogville. Κι όταν η αστυνομία φτάνει στο κατόπι της, οι φιλήσυχοι κάτοικοι αρχίζουν να την εκμεταλλεύονται βάναυσα και βάρβαρα. Η σχεδόν θεατρική αλληγορία του Φον Τρίερ μιλά για το φίδι του φασισμού που φωλιάζει στις ψυχές των καθημερινών ανθρώπων δυνατότερα από όλα τα αντιπολεμικά φιλμ μαζί...



H Πτώση - Όλιβερ Χισμπίγκελ (2004)

Οι τελευταίες ημέρες του Χίτλερ, τον Απρίλιο του 1945, στο υπόγειο καταφύγιό του στο Βερολίνο, η εμμονή του μέχρι και την τελευταία στιγμή να συμπαρασύρει στην πτώση του όλο το γερμανικό έθνος, οι αιματοβαμμένες μάχες του Βερολίνου και το οριστικό τέλος του Γ' Ράιχ απαθανατίζονται μαεστρικά στο φιλμ, που μας χαρίζει ταυτοχρόνως και ρεσιτάλ ερμηνείας από τον σπουδαίο ηθοποιό Μπρούνο Γκαντζ. Η ταινία ξεσήκωσε βέβαια θύελλα αντιδράσεων καθώς «εξανθρωπίζει» τον παράφρονα δικτάτορα, η αξία της ωστόσο ως ιστορικού ντοκουμέντου παραμένει αδιαφιλονίκητη. Και σε τελική, το φιλμ έχει happy end, καθώς ο Χίτλερ πεθαίνει στο τέλος...



V for Vendetta - Τζέιμς ΜακΤιγκ (2005)


Στην Αγγλία του δυστοπικού μέλλοντος, όπου τα ηνία έχει αναλάβει ένα φασιστικό καθεστώς, μια ασήμαντη υπάλληλος μυείται στις ιδέες της αντίστασης από τον V, τον περίφημο μασκοφόρο επαναστάτη που έχει ως πρότυπό του τον Γκάι Φοκς, τον διαβόητο συνωμότη του 17ου αιώνα που αποπειράθηκε να ανατινάξει το αγγλικό κοινοβούλιο στις 5 Νοεμβρίου 1605! Η πασίγνωστη διασκευή του κόμικ των Ντέιβιντ Λόιντ και Άλαν Μουρ (από τους αδελφούς Γουατσόφσκι μάλιστα) μεταφέρει την κόμικ αισθητική στο φασίζον μέλλον, σε ένα ενδιαφέρον κράμα πολιτικού μανιφέστου και απελπισμένης κραυγής αγωνίας...



Το Κύμα - Ντένις Γκάνσελ (2008)

Φαίνεται ότι ο φασισμός είναι καλά ριζωμένος μέσα μας και οι κοινωνίες, όσο προοδευτικές κι αν εμφανίζονται, δεν θα απαλλαγούν εύκολα από τη σαγήνη του ολοκληρωτισμού. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται το γερμανικό φιλμ του Γκάνσελ, στο οποίο ένας καθηγητής πολιτικής ιστορίας με πρωτοποριακές ιδέες στήνει ένα παιχνίδι ρόλων στην τάξη. Μέσα από το διδακτικό πείραμα επιδιώκει να δείξει στην πράξη την κρυφή γοητεία του φασισμού, τα πράγματα όμως σύντομα θα ξεφύγουν από κάθε έλεγχο...

newsbeast.gr

- Στείλε Σχόλιο
08 Οκτωβρίου 2013, 04:02
Η μεγάλη άγνωστη της τζαζ


Γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου του 1930 στην Νέα Υόρκη από γονείς Κροάτες, μετανάστες από το μικρό νησί Krk στην Αδριατική. To όνομα της ήταν Jelena Ana Milcetic, αλλά στον κόσμο της τζαζ έγινε γνωστή ως Helen Merrill.

Πολλοί θεωρούν πως στέκεται ισάξια δίπλα στα ιερά τέρατα - την Ella Fitzgerald, την Sarah Vaughan, την Billie Holiday, την Anita O'Day.

Άλλωστε η ίδια η ιστορία την έχει τοποθετήσει δίπλα τους - και όσοι την αγαπούν, τολμούν κιόλας να θεωρούν πως είναι η σημαντικότερη τραγουδίστρια που έχει περάσει ποτέ απ' την παγκόσμια σκηνή της τζαζ. Την άκουσα πρώτη φορά να τραγουδάει το "You'd Be So Nice To Come Home Too", ένα απο τα κλασσικά τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Cole Porter.

Ήταν κάπου στο τέλος των 80s, και η κασέτα στην οποία είχα ηχογραφήσει το κομμάτι από μια ραδιοφωνική εκπομπή στο 1ο Πρόγραμμα της ΕΡΤ παίχτηκε μέχρι θανάτου, κυρίως επειδή προσπαθούσα να αποστηθίσω το σόλο της τρομπέτας του Clifford Brown. Έμαθα, ψάχνοντας το έργο της, πως δεν ακολούθησε την πεπατημένη. Ήταν εκλεκτική κι επιλεκτική στις ηχογραφήσεις και τις συνεργασίες της, τις οποίες κι έκανε αρκετά αραιά. Ταξίδεψε εκτεταμένα στην Ευρώπη όπου κι έζησε και ηχογράφησε, όπως και στην Ιαπωνία, όπου δημιούργησε, τη δεκαετία του '60, ένα φανατικό κι αφοσιωμένο κοινό, το οποίο υπάρχει ακόμα.
Για την ακρίβεια, στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, έγινε ακόμα πιο γνωστή ακόμα και από την πατρίδα της, και στην Ιαπωνία ηχογράφησε δίσκους σε ντόπιες εταιρείες, που δε βγήκαν αλλού, και είναι πια συλλεκτικά κομμάτια. Το δίσκο που είχε το πρώτο κομμάτι στην οποίο την άκουσα, σ' εκείνη τη ραδιοφωνική εκπομπή των 80s, τον αγόρασα μετά από χρόνια και τον έλιωσα.
Η ηχογράφηση ήταν του 1954, σε παραγωγή του τότε μόλις 21χρονου Quincy Jones - του μεγαλύτερου ίσως Αμερικάνου μουσικού παραγωγού του 20ου αιώνα. Στην ηχογράφηση αυτή, το ταλέντο του τότε πιτσιρικά τρομπετίστα Clifford Brown άστραφτε σαν χρυσός και συνομιλούσε με το εξίσου σπάνιο ταλέντο της Merrill, που κι αυτή ήταν τότε μόλις 24 χρονών - ακριβώς σαν τον Clifford.


Αργότερα έμαθα το δίσκο που έκανε με τον μαέστρο Hal Mooney το 1955, τη σπουδαία της ηχογράφηση με τον Gil Evans και την σπάνια ηχογράφηση που έκανε στη Ρώμη το 1960, με μια ομάδα από εκλεκτούς Ιταλούς μουσικούς της οποίας ηγείτο ο μεγάλος πιανίστας και συνθέτης Piero Umiliani.
Συγκεκριμένα σ'αυτό το δίσκο βρήκα και την πιο όμορφη εκδοχή του "Νιght and Day" που 'χω ακούσει ποτέ μου. Σπάνια, σαν περίπτωση, ήταν και η ηχογράφηση του 1986 που κατέληξε σ'ενα δίσκο που λεγόταν "Music Makers", με τον Steve Lacy στο σοπράνο σαξόφωνο, τον Gordon Beck στο πιάνο και τον Stephan Grapeli στο βιολί.

Στο δίσκο αυτό, η Merrill έγραψε, για πρώτη και τελευταία φορά, στίχους για ένα τραγούδι, που είχε τον τίτλο του δίσκου. Το 2000 με ενθουσιασμό έμαθα ότι είχε βγάλει μόλις νέο δίσκο.
Στα 70 της, η μεγάλη κυρία της τζαζ ακουγόταν όσο φρέσκια και μαγική όσο όταν ήταν πιτσιρίκα, και συγκινούσε όταν τραγούδαγε για τον πάτερα της, μαζί με παραδοσιακή ορχήστρα από το νησί της της καταγωγής της στην Αδριατική.
Ο δίσκος λεγόταν "Jelena Ana Milcactic a.k.a. Helen Merrill" και ήταν ένας φόρος τιμής στις καταβολές της.
Το 2005, είχα την τύχη να δω μια άλλη μεγάλη κυρία της τζαζ, την Sheila Jordan, να μαγεύει το κοινό του Jazz Upstairs στην Πλατεία Θεάτρου. Της μίλησα για λίγο μετά τη συναυλία και της είπα πόσο αγαπώ την Helen Merrill και πόσο θα ήθελα να τη δω live κάποια στιγμή στην Αθήνα, καθώς και ποσό μεγάλο ήταν το ποσό που ζητούσε για κάτι τέτοιο ο ατζέντης της.
Kαι μέσα στα υπέροχα 83 χρόνια της, η κυρία Jordan μου είπε χαμογελώντας: "Of course honey... Helen is a diva..." Η Ηelen Merrill σε αιχμαλωτίζει, γιατί δεν δίνει σημασία. Δεν νοιάζεται για τα μέτρα, για τις νόρμες, για τις παραφωνίες της, για τη βραχνάδα της, για τις σπάνιες εμφανίσεις της. Όταν την ακούς να τραγουδάει, ξέρεις πως είναι φυσική, ανεμπόδιστα και συναρπαστικά αυθεντική. Το χαρακτηριστικό της γρέζι ανεβοκατεβαίνει στις οκτάβες χωρίς προσπάθεια, με έναν τρόπο που μόνο η Τζένη Βάνου τολμώ να πω πως έχω ακούσει να κάνει.
Αν βγαίνει εκτός ρυθμού, μελωδίας, η αναπνοής, δεν είναι κάτι που την απασχολεί, και η στοιχειωμένη εκφραστικότητα της, μαζί με αυτόν τον τόσο δικό της μινιμαλισμό, τις πεντακάθαρες φράσεις της, το γλυκό βιμπράτο της, τη γήινη χροιά της και αυτό το αποστασιοποιημένο, αλλά αληθινό της συναίσθημα, σε κερδίζει και σε κάνει να καταλαβαίνεις πως έχεις να κάνεις με μια περίπτωση σπάνια και μοναδική. Δεν υπάρχει άλλη Helen Merrill, και αν είχα ποτέ την τύχη να τη συναντήσω, θα ήθελα να την ευχαριστήσω που έχει υπάρξει και υπάρχει ακόμα, με λόγια παρόμοια με αυτά που έγραψε η ίδια, για εκείνο το συγκλονιστικό:

"Music Makers": "Music makers, thanks so much for the songs you bring Music makers thanks so much for the songs we sing Songs that make my heart feel happy, Songs that make me cry. Trumpet's playing up so high, I nearly want to die. Oh, music makers, you're too much Music makers, thanks so much"

  Πηγή: www.lifo.gr

- Στείλε Σχόλιο
28 Σεπτεμβρίου 2013, 16:50
Οι 10 χειρότερες διασκευές στη μουσική ιστορία


Να κάθεσαι τώρα να γράφεις τραγούδια;
Έχει άδεια το συγγραφικό δίδυμο της εταιρείας και δεν ξέρεις τι να κάνεις;
Διασκεύασε και συ! Μπορείς να κατεστρεψεις μερικα απο τα καλυτερα τραγουδια. Δεν θα εισαι και ο πρωτος..


Η συνταγή είναι απλή όσο και αλάνθαστη. Αν είναι ακουστικό κάντο ηλεκτρικό και αν είναι ηλεκτρικό κάντο ακουστικό.
Αν είναι ροκ κάντο RnB και αν είναι Folk κάντο Pop.
Μετά πέρνα και από το ταμείο.


Μιλάμε φυσικά για διασκευές τραγουδιών και επειδή έχουμε και πολλά βίντεο πάμε κατευθείαν στη λίστα με τις 10 χειρότερες όλων των εποχών.



10. Sugababes & Girls Aloud - Walk This Way (Aerosmith & Run DMC)
«Έχουμε και λέμε λοιπόν. Τέσσερα γκομενάκια αριστερά, τέσσερα δεξιά… κάποιο δε θα μου κάτσει.» Αυτό φαίνεται ότι σκέφτηκε ο παραγωγός της συγκεκριμένης διασκευής. «Και θα βγάλω και λεφτά.»


9. Westlife - More Than Words (Extreme)
Πόσο μπορείς να σκοτώσεις μια κλασσική ροκ μπαλάντα; More Than Words μπορούν να περιγράψουν. Ένα βίντεο χίλιες λέξεις!





8. Mike Flowers Pops - Wonderwall (Oasis)
Η Mike Flowers Pops Orchestra έχει κάνει αμέτρητες διασκευές στην καριέρα της. Μία όμως έχει ιδιαίτερο συμβολισμό και δεν είναι άλλη από το «Wonderwall» των Oasis που μάλιστα ήταν και η πρώτη τους. Στη λίστα μπαίνει για τον εξής λόγο: Όταν ξεφτιλίζεις ένα από τα καλύτερα τραγούδια των Oasis, στο απόγειο της δόξας τους (1995) και ξέρεις ότι αν βρεθείς μαζί τους σε καμιά απονομή μπορεί να φας και ξύλο… Τότε ναι έχεις… @ρχ!δ!@.




7. Will Young - Light My Fire (The Doors)
Θα βάζαμε δεύτερη συνεχόμενη φορά τους Mike Flowers Pops αλλά το «Light My Fire» έχουν φροντίσει να το σκοτώσουν πολλοί. Ένας από αυτούς ο σαγώνιας, ψευδός νικητής του Pop Idol στην Αγγλία, Will Young, που με το θράσος του τους ξεπέρασε όλους. Ευτυχώς τα περισσότερα βίντεο δεν επιτρέπουν το embedding που θα διέδιδε το αίσχος στον κυβερνοχώρο. Εδώ σε ζωντανή εκτέλεση.




6. Celine Dion - You Shook Me All Night Long (AC/DC)
Σαν να μην έφτανε η τραγελαφική σκηνική της παρουσία, η Celine Dion θεώρησε καλό να φωνάξει και την Anastacia και να αναστατώσουν τα μουσικά πράγματα όλο το βράδυ. Ευτυχώς δεν τόλμησε -όσο γνωρίζουμε- να το κυκλοφορήσει και δισκογραφικά. Οι ειδικοί του περιοδικού Total Guitar το έχουν ανακηρύξει «Χειρότερη Διασκευή Όλων των Εποχών». Εμείς θα διαφωνήσουμε στις λεπτομέρειες -υπάρχουν και χειρότερες- αλλά θα συμφωνήσουμε με το γενικότερο πνεύμα της βράβευσης.





5. Motley Crue - Anarchy in the UK (Sex Pistols)
Η υπέρτατη ροκ ύβρις: Μπάντα από το ηλιόλουστο Λος Άντζελες, που περνάει περισσότερο χρόνο στο κομμωτήριο παρά στη σκηνή και έχει πιο επιτυχημένο single το «Girls Girls Girls» διασκευάζει τον ύμνο της αγγλικής εργατικής τάξης διαπράττει την απόλυτη ροκ ύβρη. Να πούμε κι άλλα;





4. Girls Aloud – I Predict a Riot (Kaiser Chiefs)
Δεύτερη συμμετοχή στη λίστα για τις Girls Aloud και το «I Predict a Riot». Έτσι γιατί όταν τραγουδάς «a friend of a friend, he got beaten… he looked the wrong at a policeman» πρέπει να κουνήσεις και λίγο κωλαράκι για να πείσεις ότι το εννοείς. Μεγαλύτερο καραγκιοζιλίκι απλώς δεν παίζει. Ή μάλλον παίζει. Προσέξτε το ρεφρέν.




3. Britney Spears - (I Can't Get No) Satisfaction (Rolling Stones)
Είμαστε κάτι παραπάνω από βέβαιοι ότι το εννοούσε. Έπρεπε όμως να το τραγουδήσει δημόσια; Θα μπορούσε όμως να το κάνει… στο μπάνιο!




2. Hilary Duff - My Generation (The Who)
Κάθε καλλιτέχνης θέλει να γίνει εκφραστής της γενιάς του! Το ίδιο και η Hilary Duff. Για αυτό μάλιστα διάλεξε ένα ξένο τραγούδι ηλικίας μερικών δεκαετιών. Ευτυχώς η εκπρόσωπος των σιλικονάτων ξανθών γλαμουροειδών που αμφιταλαντεύονται μεταξύ κινηματογράφου και μουσικής προσωπικά διαλέγει το πρώτο.




1. Sheryl Crow - Sweet Child O'Mine (Guns N’ Roses)
Είπαμε. Αν είναι ακουστικό κάντο ηλεκτρικό και αν είναι ηλεκτρικό κάντο ακουστικό, είναι η αλάνθαστη συνταγή για κάθε διασκευή. Η Sheryl όμως όχι μόνο αποφάσισε να αφαιρέσει τη μαγική κιθάρα του Slash αλλά και… να το τραγουδήσει η ίδια. 

- Στείλε Σχόλιο
07 Σεπτεμβρίου 2013, 05:36
Η ιστορία της… Susie Q


Από τα πιο γνωστά τραγούδια της ροκ μουσικής, σύνθεση του Αμερικανού κιθαρίστα Ντέιλ Χόκινς, ενός από τους πιονιέρους του ροκ εν ρολ και ιδιαίτερα του ροκαμπίλι.

Ο Χόκινς έγραψε το τραγούδι το 1956, με πηγή έμπνευσης μια γραμματέα που είχε ερωτευτεί και το πρόβαρε με το συγκρότημά του σε διάφορα κλαμπ της Βόρειας Λουιζιάνας, απ’ όπου καταγόταν. Όταν αποφάσισε να το ηχογραφήσει δεν έβρισκε στούντιο και αποτάθηκε σ' ένα φίλο του ηχολήπτη, ο οποίος εργαζόταν στον ραδιοφωνικό σταθμό KWKH στο Σρίβεπορτ της Λουζιάνας.

Ο σταθμός διέθετε ένα υπερσύγχρονο για την εποχή εκείνη μαγνητόφωνο και η ηχογράφηση του Susie Q έγινε μέσα σε μία ώρα, ένα χειμωνιάτικο βράδυ του 1956, όταν ο φίλος του ηχολήπτης είχε βάρδια.

Το χαρακτηριστικό κιθαριστικό ριφ του κομματιού οφείλεται στον κιθαρίστα Τζέιμς Μπάρτον, που αργότερα τιμήθηκε με μία θέση στο «Πάνθεον του Ροκ εντ Ρολ» (Rock ‘n’ Roll Hall of Fame).

Στη συνέχεια ένας ραδιοφωνικός παραγωγός, ονόματι Τζιν Νομπλς, ανέλαβε να προωθήσει την ηχογράφηση. Πούλησε την ταινία στη δισκογραφική εταιρεία του Σικάγου Checker Records (θυγατρικής της Chess Records), η οποία το κυκλοφόρησε σε σινγκλ στις 5 Ιουνίου 1957, με το τραγούδι Don't Treat Me Τhis Way στην πίσω πλευρά.

Αν και ο Χόκινς έγραψε το τραγούδι μόνος του, ως συνδημιουργοί του Susie Q αναφέρονται και τα ονόματα του Σταν Λιούις (μέλος του συγκροτήματός του) και της Έλινορ Μπροντγουότερ, συζύγου του Νομπλς. Το τραγούδι γνώρισε σχετική επιτυχία φθάνοντας στο Νο27 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών και στο Νο7 του αντίστοιχου πίνακα με τις R&B επιτυχίες.

Στις 25 Φεβρουαρίου 1964 το τραγούδι ηχογραφήθηκε από τους Rolling Stones  και συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ «The Rolling Stones No. 2 », που κυκλοφόρησε στη Μεγάλη Βρετανία στις 15 Ιανουαρίου 1965. Η διασκευή διαρκεί μόλις 1'49'' και είναι ένα από τα συντομότερα τραγούδια που έχουν ποτέ ηχογραφήσει οι Rolling Stones.

Το τραγούδι έγινε πασίγνωστο και απολαμβάνει την επιτυχία μέχρι και σήμερα στην εκδοχή των Credence Clearwater Revival, που περιέχεται στο ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος, που κυκλοφόρησε στις 5 Ιουλίου του 1968. Όπως αποκάλυψε ο ηγέτης των CCR, Τζον Φόγκερτι, σε μια συνέντευξή του στο περιοδικό Rolling Stone το 1993, το τραγούδι ηχογραφήθηκε κατόπιν παραγγελίας του ραδιοφωνικού σταθμού του Σαν Φρανσίσκο KMPX, εξ ου και η μεγάλη του διάρκεια, που ξεπερνά τα οκτώ λεπτά.

Το Suzie Q έχει παρουσιασθεί ή ηχογραφηθεί και από πολλούς άλλους καλλιτέχνες, όπως οι Τζιν Βίνσεντ, Λόνι Μακ, Σούζι Κουάτρο, Χοζέ Φελισιάνο, Quicksilver Messenger Service, Λίντα ΜακΚάρτνεϊ, Μπόμπι ΜακΦέριν και Velvet Underground. Έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τα «500 τραγούδια που διαμόρφωσαν το ροκ εντ ρολ», την οποία συνέταξε το Rock and Roll Hall of Fame.

ΠΗΓΗ: sansimera.gr

- Στείλε Σχόλιο
10 Ιουλίου 2013, 00:14
Και τελικά......


....δεν σου αξιζει ουτε καν να το γραψω.......

Καλη καρδια.

- Στείλε Σχόλιο
08 Ιουλίου 2012, 19:35
Ζεϊμπέκικο.....ο χορός του Άντρα
Ζεϊμπέκικος  Χορός  Γλυκοφρυδης  Χαριτόπουλος.  

Αρκετά χρόνια πριν είχε πέσει στα χέρια μου ενα κείμενο του Δ.Χαριτοπουλου σχετικά με τον Ζεϊμπέκικο χορό.

Σήμερα ενα αλλο κείμενο ήρθε για να επιβεβαιώσει με τον καλύτερο τρόπο  τα γραφόμενα του κ. Χαριτοπουλου, δοσμένο απο τον Σωτήρη Γλυκοφρύδη. 
Διαβάστε το πρώτο κείμενο εδω και στην συνέχεια δείτε και το νεο κείμενο του Σωτήρη Γλυκοφρύδη.

Η μυσταγωγία του ζεϊμπέκικου...

του Σωτήρη Γλυκοφρύδη
... χορός του Έρωτα και του Θανάτου...Επ’ ευκαιρία της παρουσίας μου σε ένα γάμο, στο τραπέζι του οποίου στο τέλος χτύπησαν τα ζεϊμπέκικα, όπου λίγοι άνθρωποι χόρεψαν...
καλά (μεταξύ των οποίων ήταν ο γαμπρός, εύγε, παλικάρι, και ο πεθερός, εύγε και σ’ αυτόν), έχω να σημειώσω τα εξής, απευθυνόμενος κυρίως στις γυναίκες:

1. Κάτσε, μωρή, κάτω (μωρή σημαίνει ανόητη)

Πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε: Το ζεϊμπέκικο είναι χορός για άντρες, όπως το...

τσιφτετέλι είναι χορός για γυναίκες. Το ζεϊμπέκικο είναι χορός του Θανάτου που ξεπροβάλλει μέσα από τον Έρωτα, εκεί που αναμετριέται ο Διγενής στα μαρμαρένια αλώνια. Το τσιφτετέλι αντίστοιχα είναι χορός της ζωής και της αναπαραγωγής, που ξεπροβάλλει μέσα από την πρόκληση του θηλυκού Ερωτοσεξικιστικού στοιχείου. Επομένως, όταν βαρά η γκρανκάσα στο ζεϊμπέκικο, κάτσε γλυκιά μου κάτω και ανέβασε τα οιστρογόνα σου, τι δουλειά έχεις και κατά πόσο σε συμφέρει να κάνεις την αμαζόνα; Λυσσάρα…

2. Σεβασμός στην παραγγελιά

Η παραγγελιά είναι ιερό πράγμα. Εκεί, ο αετός είναι χωρίς φτερά ή πεθαίνει στον αέρα. Εκεί, ο αετός χορεύει το χορό του θανάτου, λαβωμένος στην καρδιά, δεν είναι ο αετός που καθότανε στον ήλιο και λιαζότανε (αν και καμιά φορά μπορεί να συμβεί). Σεβασμός λοιπόν στον αετό, σεβασμός στην ανάμνηση της λαβωματιάς, σεβασμός βρε κανίβαλοι στο μοναχικό ταξιδιώτη της ζωής. Κι εσείς, κανιβάλισσες, καθίστε κάτω, μη του περιορίζετε το ζωτικό του χώρο, χτυπώντας παλαμάκια, γιατί δεν σας βλέπει. Πετάει και είναι καταγής, στριφογυρίζει και χτυπιέται. Σεβασμός στην παραγγελιά, βρεθείτε εκτός πίστας της ζωής του χορευτή, δώστε του ελεύθερο να έχει το χώρο, όλο.

3. Το ζεϊμπέκικο δεν έχει βήματα, έχει ρυθμό και μέθεξη, σε 9/8 φτιαγμένο

Τα 9/8 είναι μαγικός αριθμός, άβατος, που σε παρασέρνει η γκρανκάσα, ο υπόηχος, το μεγάλο πολεμικό ταμπούρλο. Αυτό είναι τα 9/8, πολεμικός γυριστός χορός, όπου η ψυχή θερμαίνεται στην αρρυθμία της καρδιάς της, περιβάλλοντας το σώμα. Ξεκινώντας το χορό, τα χέρια βρίσκονται ψηλά, στον ουρανό, ανακατα-διοδεύοντας τα σύννεφα, ενώ τα πόδια πατούν δυνατά στη γη, χτυπώντας το ένα κάτω, στο παλκοσένικο, στου τάφου το σανίδι, για να σηκωθούνε οι νεκροί. Στροφή, ίακχος και επωδός, με μάτια θολά, μισόκλειστα, όπου η ψυχή πετά αλλά και κυλιέται με τον χάροντα στου τάρταρου τις κατηφόριες σκάλες.

4. Πες μου πώς χορεύει ένας λαός για να σου πω ποια είναι η ψυχή του

Καταντήσαμε να έχουμε μια ψυχή «τεριλέν», δηλαδή νάιλον, με πλήρη εξαθλίωση και φτήνια στο φυτίλι. Πού είσαι βρε Κοεμτζή, να δεις τον επαναστάτη που κάνει τουμπεκί… Πού είσαι βρε φυλακισμένε στο Γεντί Κουλέ, που δεν σου δίνουν χόρτο… Πού είσαι βρε φουκαριάρη στον τεκέ, που αντί να σκύβεις στην πόρτα για να μπεις, μπαίνεις πλέον όρθιος υπό πολύχρωμα λαμπιόνια… Που είσαι στραβοσαϊτάρη Έρωτα που κάποτε έλυες τας φρένας, χωρίς να υπολογίζεις το τι και πώς, ρουφιάνε, ψεύτη, κλέφτη, γητευτή…

5. Το ψυχικό ζεϊμπέκικο το τρώει ο καπιταλισμός, η πλουτοκρατία

Κάποτε στα σκυλάδικα υπήρχε μια μικρή πόρτα οδηγώντας σε μια αίθουσα θαμπή, με πίστα απέναντι, στην κεφαλή της οποίας βρισκόντουσαν τρείς ξύλινες καρέκλες. Του ζεϊμπέκη τραγουδιστή, του πεχλιβανίδη ζεϊμπέκη με τον μπαγλαμά που όσο πιο μικρός ήτανε τόσο είχε αξία, και της «γλάστρας» με το ντέφι και τη δεύτερη φωνή, χτυπώντας μια τα κρόταλα αριστερά πηγαίνοντας τα πόδια δεξιά και τούμπαλιν, όπου όταν ήταν να τραγουδήσει, έβγαζε την τσίχλα που τη μάσαγε σαν κατσίκα και την έβαζε πίσω από το αυτί, δίνοντας και μια στα βυζιά της για να πάνε πάνω. Η αίθουσα μύριζε χασίς. Στην παραζάλη του θανατικού χορού σπάζανε και πιάτα, σημείο κατευόδιου του μοναχικού ψυχοπλακωμένου διονυσιαστή προς τον κάτω κόσμο. Καμιά φορά έφευγαν στην πίστα ολόκληρα τραπέζια, ενώ όταν άρχισαν να χορεύουν οι γυναίκες άρχισαν να καίγονται γραβάτες, σημείο ασυνείδητου συμβολισμού. Στον αντρικό χορό, στο πέταγμα του πιάτου έβλεπες ποιος ήταν ο «ξενέρωτος» (που εδώ σημαίνει ο «ξένος του έρωτος»), και ποιος ο όχι. Το πιάτο, κατά τον γνώστη άντρα και πάντα σεβόμενο το γυναικείο φύλο, έπρεπε να φύγει ανάποδα, με την κοιλιά επάνω, ώστε όταν σπάσει τα γυαλιά να κατευθυνθούν σαν σκούπα προς το πάτωμα για να μην τραυματίσουν πόδια γυναικών και ειδικά της τραγουδιάρας. Όταν άρχισαν να σπάζουν πιάτα ψεύτικα, πήλινα, μισοψημένα, άρχισε να ξεφτιλίζεται ο ζεϊμπέκικος χορός, σα να πηγαίνεις σε κηδεία με ψεύτικα λουλούδια. Ήταν τότε η εποχή που ο κόσμος άρχισε να έχει λεφτά. Από κει και πέρα, τον ψυχικό ζεϊμπέκικο άρχισε να τον αλυσοδένει και να τον τραγανίζει η ευμάρεια, ο καπιταλισμός, αυτό που λένε «το σύστημα», υπό την έννοια της υπερεπάρκειας της ύλης.

1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
19 Μαρτίου 2012, 22:38
Θα γυρίσει ο τροχός θα γα....σει και ο φτωχός ή αλλιώς εκεί που φτυνεις να μην γλυφεις.
ιστορίες για αχρείους  

Σήμερα θα σας πω μια Ιστορία, τα πρόσωπα στα οποία θα αναφερθώ είναι πέρα για πέρα αληθινά.

and so the story goes......

Ήταν κάποτε ένα καταστηματάρχης, ο οποίος ζητούσε βοήθεια από τους περαστικούς να του φτιάχνουν το μαγαζί κάθε μέρα και μάλιστα χωρίς να τους πληρώνει.
Ο κύριος λοιπόν αυτός κάθε πρωί άνοιγε το κατάστημα του, έφτιαχνε τον καφέ του και συσκεφτότανε με τον εαυτό του....
¨τι να κάνω σήμερα¨.....μμμμ βαριέμαι,
θα πω σε κανέναν άλλον να φτιάξει το μαγαζί.....
οι υπάλληλοι του μαγαζιού ήταν εκεί σχεδόν απο τότε που άνοιξε αλλά και αυτό τσάμπα δούλευαν, ο κύριος δεν τους πλήρωνε, αλλά καμιά φορά έτσι για τα μάτια του κόσμου τους έλεγε ένα "ευχαριστώ" ή ένα "μπράβο".

Τα χρόνια περνούσαν, άλλοτε ήρεμα και άλλοτε με ίντριγκες και κόντρες ανάλογα με την εποχή.


Το μαγαζί, λοιπόν  ήταν "γωνία" και περνούσε πολύς κόσμος κάθε μέρα, όλοι γνωριζόντουσαν μεταξύ τους και έκαναν καλή παρέα και όπως είπα και πριν όλα αυτά ανάλογα με την εποχή.

Ήρθε λοιπόν η μέρα που πέρασα και εγώ από το μαγαζί αυτό, στην αρχή δεν ήξερα, τι, ποιος, που, πότε , γιατί, όλα ήταν καινούρια, σιγά σιγά μπήκα στο κόλπο και εγώ και χωρίς να το καταλάβω, αλλά με την θέληση μου, άρχισα και εγώ να γίνομαι ένα με τους άλλους, (οχι τους υπάλληλους) τους άλλους τους "εθελοντές" και άρχισα λοιπόν να βοηθάω και εγώ στην διακόσμηση  του μαγαζιού.

Κάποια μέρα λέω στο αφεντικό,:

- Μάστορα να σου βάψω το μαγαζί;
- και δεν το βάφεις, αλλά θα σου δώσω μαζί για να σε βοηθήσει και τον Χρήστο.
- πολύ ευχαρίστως, του λέω και αρχίζουμε να βαφούμε. 
(πολύ καλό παιδί ο Χρήστος και με πείρα στο ¨βάψιμο¨)

Όταν τελειώσαμε το βάψιμο με τον Χρήστο ήρθε το αφεντικό, είδε την δουλειά και λέει: Μπράβο Χρήστο, ωραία δουλειά έκανες.

Το άκουσα και έπεσα από την σκάλα.

-Ναι ρε μάστορα έκανε καλή δουλειά αλλά δεν ήταν μόνος και στην τελική μόνο την σκάλα κράταγε.

και τι γυρίζει και μου λέει ο μαγαζάτορ;;;;.......

- Εντάξει αν δεν ήταν ο Χρηστάκης.....(με νόημα).

Δίνω τόπο στην οργή και λέω από μέσα μου "χεστον τον παπαρα δεν αξίζει, άλλωστε τα ήθελα και τα έπαθα, εγώ του ζήτησα να του βάψω το μαγαζί. δεν μου το ζήτησε αυτός".

Πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε, ο Χρήστος έγραψε το μαγαζί στα @@ρια του, αλλά εγώ καθημερινά, πάρων.

Ως που μια μέρα, βλέπω το αφεντικό να κρατάει μια μπατανοβουρτσα και να βάφει το μαγαζί.

Την σκάλα την κρατούσε τώρα ένα άλλο παλικάρι..... εγώ τώρα σε ποιον πρέπει να πω μπράβο στο αφεντικό ή στο παλικάρι που κρατούσε την σκάλα;

 

2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
21 Φεβρουαρίου 2012, 19:00
Εγένετο φως.... (επιτέλους)


Πρώτα από όλα να συγχαρώ τον διαχειριστή του site.

Να αγιάσει το χέρι σου .

Δεύτερον θέλω να τονίσω το πόσο μεγάλη ¨ξευτίλα¨ είναι να γυρνάς πίσω μετά από ban.

Λίγη αξιοπρέπεια δεν έχεις επάνω σου; Σε έχουν διώξει τρεις φορές και έχεις γυρίσει πίσω τέσσερις....είπαμε. ελπίζω οι καινούργιοι να μην μας ξανακάνουν την τιμή.

6 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
04 Φεβρουαρίου 2012, 12:46
Μουσικές Ορολογίες...........
Δανεικά  

Σας παραθέτω κάποιες από τις μουσικές ορολογίες που παίζουν :

 

adagio αργά, με άνεση
aequal, aequalis συνθέσεις για όργανο και φωνή σε ίδιο ύψος
allegro γρήγορα, ζωρά
allegretto σχεδόν γρήγορα
alto η χαμηλότερη γυναικεία φωνή, μεσόφωνος, όργανο μιας οικογένειας με δεύτερη ή τρίτη φωνή
andante ήρεμα
aria σόλο φωνή με συνοδεία ορχήστρας
arpeggio αρπισμός, άρπισμα, εκτέλεση των φθόγγων μιας συγχορδίας διαδοχικά και όχι ταυτόχρονα
basso βαθύφωνος, όργανο μιας οικογένειας με τη χαμηλότερη ή τη δεύτερη χαμηλότερη φωνή
basso continuo συνεχές βάσιμο, συνοδεία οργάνου στη μουσική του μπαρόκ με συνεχή διαδοχή συγχορδιών
BWV= Bach Werksverzeichnis κατάλογος έργων του J.S. Bach
cadenza δεξιοτεχνικό σόλο του οργανοπαίκτη ή του τραγουδιστή
cantabile τραγουδιστά, μελωδικά
cantata θρησκευτικό ή κοσμικό πολυμερές έργο με λυρικό ύφος, σε αντίθεση με το δραματικό ορατόριο
cavatina, cavata λυρικό τραγούδι όπερας, απλούστερη μορφή της άριας
choral χορωδιακό της προτεσταντικής εκκλησίας, Πολυφωνικό μουσικό σχήμα με διαφορετικές φωνές που παίζονται στον ίδιο ρυθμό, αλλά διαφορετικά τονικά ύψη.
coda ουρά, επίλογος στο τέλος μιας σύνθεσης
colla parte, colla voce ένδειξη για τη συνοδεία να ακολουθεί προσεκτικά και ευέλικτα τη φωνή
collegno στα έγχορδα κτύπημα των χορδών με το ξύλο του δοξαριού, στα κρουστά κτύπημα με το ξύλο και όχι την τσόχα της μπαγκέτας
concertino μικρό κοντσέρτο
concerto, konzert συνήθως τριμερής σύνθεση, στην οποία γίνεται αντιπαράθεση ενός οργάνου με τη συνολική ορχήστρα, έτσι ονομάζεται συχνά (κακώς) η συναυλία
concerto grosso "μεγάλο κοντσέρτο", πολυμερής σύνθεση για ορχήστρα της εποχής του μπαρόκ, στην οποία γίνεται αντιπαράθεση μιας μικρής ομάδας οργάνων με τη συνολική ορχήστρα
crescendo βαθμιαία αύξηση της εντάσεως του ήχου
diminuendo βαθμιαία μείωση της εντάσεως του ήχου
divertimento πολυμερής σύνθεση για μικρή ορχήστρα
etude άσκηση, σπουδή
forte, fortissimo δυνατά, πολύ δυνατά
fortepiano το αρχικό όνομα του πιάνου, λόγω της ιδιότητάς του να παίζει σιγά και δυνατά (και pianorte)
fuga αναπτυγμένη μορφή αντιστικτικής συνθέσεως, στην οποία αντιπαρατίθενται δύο ή περισσότερες φωνές, όπου κάθε μία αρχίζει μόλις φύγει η προηγούμενη.
gamelan ορχήστρα κρουστών μουσικών οργάνων της Ινδονησίας
glissando γλυστρώντας, πέρασμα από ένα ήχο στον επόμενο, ώστε να ακουστούν όλοι οι ενδιάμεσοι
KV=Koechel Verzeichnis κατάλογος Koechel των έργων του W.A. Mozart
Kyrie μέρος της καθολικής λειτουργίας και των αντίστοιχων θρησκευτικών συνθέσεων
largo αργά
legato ομαλή συνέχεια δύο ή περισσότερων φθόγγων, χωρίς διακοπή
Lied "τραγούδι", σύνθεση για φωνή και συνήθως πιάνο
Mannheim πόλη της κεντρική Γερμανίας με ανεπτυγμένη μουσική δράση κατα το 17ο και 18ο αιώνα
marcato στο forte τονισμένα, στο piano καθαρά
mazurka πολωνικός χωρός σε μέτρο 3/4
menuetto, minuet γαλλικός χωρός σε μέτρο 3/4, μέρος τις σουίτες του μπαρόκ και στις σονάτες και συμφωνίες της κλασικής εποχής
modulation, modulazione μετατροπία, πέρασμα από μία τονικότητα σε μία άλλη
nonetto μουσικό έργο για εννέα όργανα ή φωνές
octett μουσικό έργο για οκτώ όργανα ή φωνές
opera μελοποιημένο θεατρικό έργο για ορχήστρα, σόλο φωνές και χορωδία
opus έργο
oratorio μεγάλο πολυμερές έργο για ορχήστρα, σόλο φωνές και χορωδία, συνήθως με θρησκευτικό περιεχόμενο και δραματικό χαρακτήρα, χωρίς τη σκηνική δράση της όπερας
overtura, ouverture εισαγωγή, το πρώτο μέρος της σουίτας, εναρκτήρια μουσική της ορχήστρας σε όπερα, μπαλέτο κλπ.
piano, pianissimo σιγά, πολύ σιγά
pianoforte το αρχικό όνομα του πιάνου, λόγω της ιδιότητάς του να παίζει σιγά και δυνατά (και pianoforte)
pizzicato εκτέλεση φθόγγων στα έγχορδα με νύξη και όχι με το δοξάρι
polka τσέχικος χωρός σε μέτρο 2/4
quartett μουσικό έργο για τέσσερα όργανα ή τέσσερις φωνές
quintett μουσικό έργο για πέντε όργανα ή φωνές
recitativo τραγουδιστική απαγγελία
requiem νεκρώσιμη ακολουθία
rondo, rondeau είδος ενόργανης σύνθεσης που απαρτίζεται από θέμα που επανεμφανίζεται περιοδικά και από επεισόδια που αντιπαρατίθενται στο θέμα
saltato παίξιμο έγχορδων με πηδήματα του δοξαριού
scherzo "αστείο", μέρος της συμφωνίας με γρήγορο ρυθμό, αντικατέστησε το μενουέτο
septett μουσικό έργο για επτά όργανα ή επτά φωνές
serenata βραδυνό, μουσική του δειλινού που παίζεται σε ανοικτό χώρο, όμοιο με το ντιβερτιμέντο
sextett μουσικό έργο για έξι όργανα ή έξι φωνές
sinfonia ορχηστρική πολυμερής σύνθεση, βασισμένη στη σονάτα
sinfonia concertante ορχηστρική πολυμερής σύνθεση, μεταξύ συμφωνίας και κοντσέρτου, με δύο ή περισσότερα σολιστικά όργανα
solo έργο για ένα όργανο ή μία φωνή, όργανο ή φωνή που κυριαρχεί σε ένα τμήμα του έργου
sonata τριμερής ή τετραμερής σύνθεση για ένα ή δύο όργανα, από τα οποία το ένα πιάνο (ή οι πρόγονοί του), έργο που στηρίζεται στην αντιπαράθεση δύο μουσικών θεμάτων, καθένα με έκθεση, επεξεργασία, επαναφορά και κλείσιμο
sopranino χαρακτηρισμός οργάνου με υψηλότερο τόνο από το σοπράνο στη φλογέρα, το κλαρινέτο και το σαξόφωνο
soprano υψίφωνος, όργανο μιας οικογένειας με πρώτη φωνή
staccato διακεκομμένα, διακοπή του ήχου του φθόγγου χωρίς μεταβολή της διάρκειάς του
suite είδος ενόργανης μουσικής, αποτελούμενο από σειρά συγκεκριμένων χορευτικών μερών, ίδιας τονικότητας
tenoro η υψηλότερη ανδρική φωνή, όργανο μιας οικογένειας μετά το άλτο και πριν από το βαρύτονο ή το μπάσο
toccata αντιστικτική σύνθεση για πληκτροφόρα όργανα που χαρακτηρίζεται από πολλά ποικίλματα και εναλλαγές και γρήγορα περάσματα μεταξύ συγχορδιών
tombeau τύμβος, σύνθεση στη μνήμη ενός ποιητή ή συνθέτη
timbre ηχόχρωμα
tremolo τρεμουλιαστό, ταχύτατη επανάληψη του ίδιου φθόγγου
trillo γρήγορη εναλλαγή του κύριου φθόγγου με τον αμέσως υψηλότερο
trio μουσικό έργο για τρία όργανα ή τρεις φωνές
tutti ολόκληρη η ορχήστρα
vivace γρήγορα, ζωρά

και σε Ελληνική ορολογία…..

άλτο μεσόφωνος, όργανο μιας οικογένειας με δεύτερη ή τρίτη φωνή
αντίστιξη πολυφωνικός συνδυασμός περισσότερων μελωδικών γραμμών, ώστε να προκύπτει αρμονικό σύνολο
άρια σόλο φωνή με συνοδεία ορχήστρας
αρμονία συνήχηση δύο ή περισσότερων φθόγγων
αρπισμός άρπισμα, εκτέλεση των φθόγγων μιας συγχορδίας διαδοχικά και όχι ταυτόχρονα
βαρύτονο ανδρική φωνή μεταξύ τενόρου και μπάσου, όργανο μιας οικογένειας με φωνή μετά το τενόρο και πριν από το μπάσο
διάτρηση η επιμήκης διαμόρφωση του ανοίγματος ενός σωλήνα
έγχορδο όργανο με χορδές που παίζεται με ή χωρίς δοξάρι
εμβατήριο μουσικό έργο με σταθερό ρυθμό που έχει σκοπό να συντονίζει το βηματισμό (στρατιωτικό, χορευτικό, πένθιμο κλπ.)
ενορχήστρωση ο καταμερισμός των ήχων μιας συνθέσεως στα όργανα της ορχήστρας
θέμα μουσικό μουσική ιδέα που αποτελεί βασικό στοιχείο στη δομή ενός μουσικού έργου και επιδέχεται ανάπτυξη και παραλλαγές
καβατίνα λυρικό τραγούδι όπερας, απλούστερη μορφή της άριας
καντάτα θρησκευτικό ή κοσμικό πολυμερές έργο με λυρικό ύφος, σε αντίθεση με το δραματικό ορατόριο
καντέντσα δεξιοτεχνικό σόλο του οργανοπαίκτη ή του τραγουδιστή
κλασική εποχή για τη μουσική η εποχή περίπου από το 1770 μέχρι το 1830
κλίμακα διαδοχή από γειτονικές νότες, κατά ανιούσα ή κατιούσα φορά
κοντσέρτο συνήθως τριμερής σύνθεση, στην οποία γίνεται αντιπαράθεση ενός οργάνου με τη συνολική ορχήστρα, έτσι ονομάζεται συχνά (κακώς) η συναυλία
κοράλ χορωδιακό της προτεσταντικής εκκλησίας, Πολυφωνικό μουσικό σχήμα με διαφορετικές φωνές που παίζονται στον ίδιο ρυθμό, αλλά διαφορετικά τονικά ύψη.
κουαρτέτο μουσικό έργο για τέσσερα όργανα ή τέσσερις φωνές
κουιντέτο μουσικό έργο για πέντε όργανα ή φωνές
κρεσέντο βαθμιαία αύξηση της εντάσεως του ήχου
κυλινδρικός σωλήνας σωλήνας με σταθερή διατομή, δεν μεταβάλλεται η διατομή κατά μήκος του άξονα
κωνικός σωλήνας σωλήνας με μεταβαλλόμενη διατομή, η διατομή μεταβάλλεται κατά μήκος του άξονα
λεγκάτο ομαλή συνέχεια δύο ή περισσότερων φθόγγων, χωρίς διακοπή
μαζούρκα πολωνικός χωρός σε μέτρο 3/4
μελωδία "σκοπός", διαδοχική ακολουθία φθόγγων διαφορετικού τονικού ύφους και διαστημάτων

μενουέτο,μινουέτο γαλλικός χωρός σε μέτρο 3/4, μέρος στις σουίτες του μπαρόκ και στις σονάτες και συμφωνίες της κλασικής εποχής
μέρος αυτοτελής υποδιαίρεση ενός μουσικού έργου
μετατροπία πέρασμα από μία τονικότητα σε μία άλλη
μέτρο η τακτική διαδοχή ρυθμικών παλμών
μοτίβο το μικρότερο αναγνωρίσιμο μελωδικό ή ρυθμικό σχήμα
μπαρόκ στη μουσική η εποχή περίπου από το 1600 μέχρι το 1750
μπάσο βαθύφωνος, όργανο μιας οικογένειας με τη χαμηλότερη ή τη δεύτερη χαμηλότερη φωνή
ντιβερτιμέντο πολυμερής σύνθεση για μικρή ορχήστρα
ντιμινουέντο βαθμιαία μείωση της εντάσεως του ήχου
οκτάβα η ογδόη, διάστημα 8 φθόγγων που περιέχει 6 τόνους
όπερα μελοποιημένο θεατρικό έργο για ορχήστρα, σόλο φωνές και χορωδία
οπερέτα σύντομη όπερα με ανάλαφρο ύφος, κωμικά στοιχεία και διαλόγους σε πεζό λόγο
ορατόριο μεγάλο πολυμερές έργο για ορχήστρα, σόλο φωνές και χορωδία, συνήθως με θρησκευτικό περιεχόμενο και δραματικό χαρακτήρα, χωρίς τη σκηνική δράση της όπερας
ορχήστρα σύνολο οργάνων με καθορισμένο ρόλο για την εκτέλεση μουσικών συνθέσεων
ορχήστρα δωματίου σύνολο μερικών οργάνων, από 2 μέχρι 10, μικρή ορχήστρα
ορχήστρα πνευστών σύνολο πνευστών οργάνων, συνήθως χάλκινων
οβερτούρα
ουβερτούρα εισαγωγή, το πρώτο μέρος της σουίτας, εναρκτήρια μουσική της ορχήστρας σε όπερα, μπαλέτο κλπ.
παραλλαγή τροποποίηση ενός θέματος ως προς το ρυθμό, την αρμονία ή τη μελωδία
Πέμπτη διάστημα πέντε φθόγγων που περιέχει 3½ τόνους
πιτσικάτο εκτέλεση φθόγγων στα έγχορδα με νύξη και όχι με το δοξάρι
πόλκα τσέχικος χωρός σε μέτρο 2/4
πολυφωνία η συνήχηση δύο ή περισσότερων φωνών και η δημιουργία ενιαίου ηχητικού συνόλου, διέπεται από τους κανόνες της αντίστιξης
ρέκβιεμ νεκρώσιμη ακολουθία
ρεσιτατίβο τραγουδιστική απαγγελία
ρυθμός η διάταξη των φθόγγων μέσα στο χρόνο
σεξτέτο μουσικό έργο για έξι όργανα ή φωνές
σεπτέτο μουσικό έργο για επτά όργανα ή φωνές
σερενάτα βραδυνό, μουσική του δειλινού που παίζεται σε ανοικτό χώρο, όμοιο με το ντιβερτιμέντο
σόλο έργο για ένα όργανο ή μία φωνή, όργανο ή φωνή που κυριαρχεί σε ένα τμήμα του έργου
σονάτα τριμερής ή τετραμερής σύνθεση για ένα ή δύο όργανα, από τα οποία το ένα πιάνο (ή οι πρόγονοί του), έργο που στηρίζεται στην αντιπαράθεση δύο μουσικών θεμάτων, καθένα με έκθεση, επεξεργασία, επαναφορά και κλείσιμο
σοπρανίνο χαρακτηρισμός οργάνου με υψηλότερο τόνο από το σοπράνο στη φλογέρα, το κλαρινέτο και το σαξόφωνο
σοπράνο υψίφωνος, όργανο μιας οικογένειας με πρώτη φωνή
σουίτα είδος ενόργανης μουσικής, αποτελούμενο από σειρά συγκεκριμένων χορευτικών μερών, ίδιας τονικότητας
στακάτο διακεκομμένα, διακοπή του ήχου του φθόγγου χωρίς μεταβολή της διάρκειάς του
συγχορδία η συνήχηση τριών ή τεσσάρων φθόγγων, συνήθως εννοούμε οποιονδήποτε φθόγγο με την τρίτη και την πέμπτη του
συμφωνία ορχηστρική πολυμερής σύνθεση, βασισμένη στη σονάτα
συμφωνία κλασική συμφωνία της κλασικής εποχής, κυρίως των Haydn, Mozart, Beethoven
συμφωνική ορχήστρα ορχήστρα που εκτελεί έργα συμφωνικής μουσικής
συμφωνική ποίηση είδος μουσικού έργου που εγκαινίασε ο F.Liszt και ευνοεί την περισσότερο ελεύθερη ανάπτυξη και έκφραση των ιδεών, σε σχέση με τη συμφωνία
τενόρο η υψηλότερη ανδρική φωνή, όργανο μιας οικογένειας μετά το άλτο και πριν από το βαρύτονο ή το μπάσο
τίμπρο ηχόχρωμα
τοκάτα αντιστικτική σύνθεση για πληκτροφόρα όργανα που χαρακτηρίζεται από πολλά ποικίλματα και εναλλαγές και γρήγορα περάσματα μεταξύ συγχορδιών
τονικότητα το σύνολο των κανόνων, στους οποίους στηρίζονται οι σχέσεις των ήχων και η δημιουργία των μουσικών κλιμάκων
τραγούδι (lied) σύνθεση για φωνή και συνήθως πιάνο
τρέμολο τρεμουλιαστό, ταχύτατη επανάληψη του ίδιου φθόγγου
τρίλια γρήγορη εναλλαγή του κύριου φθόγγου με τον αμέσως υψηλότερο
τρίο μουσικό έργο για τρία όργανα ή τρεις φωνές
τρίτη διάστημα τριών φθόγγων που περιέχει 3 τόνους η μεγάλη και 1½ τόνο η μικρή
φούγκα αναπτυγμένη μορφή αντιστικτικής συνθέσεως, στην οποία αντιπαρατίθενται δύο ή περισσότερες φωνές, όπου κάθε μία αρχίζει μόλις φύγει η προηγούμενη.
φράση μουσική η πιο σύντομη μελωδική ιδέα

 

πηγή

- Στείλε Σχόλιο
22 Ιανουαρίου 2012, 12:05
Γιατί ο τάφος του Jim Morrison έχει Ελληνική επιγραφή.
Δανεικά  

Ο Τζέημς «Τζιμ» Ντάγκλας Μόρισον (James "Jim" Douglas Morrison) (8 Δεκεμβρίου1943 - 3 Ιουλίου1971) ήταν ένας ..
.
Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, συγγραφέας και ποιητής. Γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Φλόριντα και ήταν ο τραγουδιστής και στιχουργός του δημοφιλούς αμερικάνικου ροκ συγκροτήματος The Doors.


Θεωρείται ένας από τους πιο χαρισματικούς ερμηνευτές στην ιστορία της ροκμουσικής. Έγραψε επίσης αρκετά βιβλία ποίησης, ένα μικρό ντοκιμαντέρ και δύο βίντεο κλιπ ("The Unknown Soldier" και "People are Strange").

Ο θάνατός του σε ηλικία 27 ετών.......στο Παρίσι της Γαλλίας κατέπληξε τους θαυμαστές του. Οι περιστάσεις κάτω από τις οποίες πέθανε και ο μυστικός ενταφιασμός του έγιναν αφορμή για ατελείωτες φήμες και παίζουν σημαντικό ρόλο στο μυστήριο που εξακολουθεί να τον περιβάλλει.

Ο Τζιμ Μόρισον είχε σκωτσέζικη και ιρλανδική καταγωγή και ήταν γιος του ναυάρχου Τζωρτζ Στίβεν Μόρισον και της Κλάρα Κλαρκ Μόρισον, που γνωρίστηκαν το 1941 στη Χαβάη.
Ο Τζιμ Μόρισον γεννήθηκε 11 μήνες μετά, στη Μελβούρνη της Φλόριντα.

Το 1971, ο Μόρισον μετακόμισε σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι μαζί με την Πάμελα Κούρσον. Του άρεσε η αρχιτεκτονική της πόλης και έκανε μεγάλους περιπάτους εκεί, όμως λέγεται ότι τον είχε πιάσει κατάθλιψη και ήθελε να επιστρέψει στην Αμερική.

Στο Παρίσι έκανε και την τελευταία του ηχογράφηση σε στούντιο με δυο Αμερικανούς μουσικούς του δρόμου.
Ο Μάνζαρεκ απέρριψε αυτή την ηχογράφηση ως "ασυναρτησίες μεθυσμένων". Ένα τραγούδι από αυτήν, το "Orange County Suite" ακούγεται στο bootleg "Lost Paris Tapes".

Ο Μόρισον πέθανε στις 3 Ιουλίου του 1971 σε ηλικία 27 ετών. Η επίσημη εκδοχή είναι ότι η Κούρσον τον βρήκε νεκρό στη μπανιέρα. Δεν έγινε αυτοψία, γιατί ο γιατρός που τον εξέτασε είπε ότι δεν βρήκε στοιχεία εγκληματικής ενέργειας. Η απουσία αυτοψίας έδωσε λαβή για πολλές εικασίες σχετικά με την αιτία θανάτου.

Ο Ντάνυ Σάγκερμαν διηγείται ότι όταν η Κούρσον επέστρεψε στις ΗΠΑ, του είπε ότι ο Μόρισον είχε πεθάνει από υπερβολική δόση ηρωίνης, την οποία είχε εισπνεύσει νομίζοντας πως είναι κοκαΐνη.
Ο Σάγκερμαν σημειώνει ότι η Κούρσον έδινε διαφορετικές εκδοχές του θανάτου κατά καιρούς, τη μια λέγοντας ότι εκείνη τον είχε σκοτώσει και την άλλη ότι ο θάνατός του ήταν λάθος της.

Η ιστορία με την αθέλητη λήψη ηρωίνης υποστηρίζεται από τη διήγηση του Αλέν Ρονέ, που έκανε παρέα με το ζευγάρι στο Παρίσι.

Ο Ρονέ είχε γράψει ότι ο Μόρισον πέθανε από αιμορραγία αφού εισέπνευσε ηρωίνη της Κούρσον κι ότι εκείνη άθελά της αποκοιμήθηκε, αφήνοντάς τον να πεθάνει αντί να καλέσει για ιατρική βοήθεια.
Στον τάφο του υπάρχει η Ελληνική επιγραφή "Κατά τον δαίμονα εαυτού".

Οι θεωρίες για το ποιος έχει γράψει την επιγραφή είναι πολλές:
Ο Jim Morrison πριν δημιουργηθεί το συγκρότημα είχε πει: "΄Η ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΦΟΝΟ ΄Η ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ…".

Τελικά τα κατάφεραν και στα δύο: πρώτον οι DOORS έγιναν θρησκεία και δεύτερον ο φόνος έγινε με τον θάνατό του.
Ένα θάνατο που ο Morrison δεν φοβήθηκε ποτέ.

Τον μόνο φόβο που είχε ήταν ο ίδιος του ο εαυτός και η επιγραφή στον τάφο του γράφτηκε, λέγεται, κατά δική του παραγγελία μια και αγαπούσε όπως έλεγε την ελληνική φιλοσοφία.
Γι’ αυτό και στο τραγούδι του The end περιγράφει με έναν δικό του μοναδικό τρόπο που μόνο αυτός κατείχε το Οιδιπόδειο σύμπλεγμα.

Η επιγραφή είναι "κανονική" δηλαδή όπως είναι γραμμένο το όνομα του έτσι και από κάτω γράφει αυτό που προέγραψα...
Δεν είναι π.χ κάτι που έγραψε κάποιος τυχαία…

Υπάρχουν πολλές τέτοιες τριγύρω στο χώρο αλλά με μαρκαδόρους κ.λ.π. Φαινόταν να είναι με τον ίδιο τύπο fonts όπως και το όνομά του.

Οπότε μάλλον γράφτηκε μαζί με την κατασκευή του τάφου.. άραγε ο ίδιος ο Jim το ζήτησε ή κάποιος δικός του;
Από ότι ξέρω ο πατέρας του τον είχε στο μάτι, δεν τον ήθελε…
Ο Jim σίγουρα είχε μυηθεί σε κάποια "περίεργα" πράγματα αλλά υπάρχουν τόσα πολλά "περίεργα"…

 

 

Η λέξη “δαίμων” δεν έχει καμία σχέση όπως την ξέρουμε εμείς σήμερα (οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν Διάβολο). “Δαίμων” ήταν αρχικά η θεότητα που μοίραζε, κατένειμε την μοίρα (δαίομαι = μοιράζω) και μετά ονομαζόταν οποιαδήποτε θεότητα στην οποία αποδίδονταν τιμές.

“Δαίμων εαυτού” ονομαζόταν η θεότητα-προστάτης που ζούσε μέσα σε κάθε άνθρωπο από τη γέννηση έως το θάνατό του και φρόντιζε για την προσωπική εξέλιξη κι ευημερία, κάτι σαν το αντίστοιχο σημερινό χριστιανικό “Φύλακας-άγγελος”, αποτελώντας κατά κάποιο τρόπο ένα “δίαυλο” μεταξύ του κόσμου των θνητών και του κόσμου των θεών

“Πράττω κατά τον δαίμονα εαυτού” ουσιαστικά σημαίνει “πράττω σύμφωνα με αυτό που η συνείδησή μου θεωρεί σωστό”, αδιαφορώντας ίσως για το τι θα πουν οι άλλοι και είναι μια στάση ζωής που υιοθέτησαν και επιδοκίμασαν οι Στωικοί φιλόσοφοι.

Έτσι λοιπόν, η φράση “Κατά τον δαίμονα εαυτού” γράφτηκε από τους συγγενείς του Jim Morrison στον τάφο του, εννοώντας ότι ο τραγουδιστής των Doors έπραττε στη συντομη ζωή του πάντα σύμφωνα με ό,τι υπαγόρευε η συνείδησή του, ο “προσωπικός του θεός”, κι όχι σύμφωνα με τις επιταγές της κοινωνίας.



Himaira

- Στείλε Σχόλιο
07 Δεκεμβρίου 2011, 15:57
Αγάπη = Μίσος.
ερωτήσεις  

Ποσο απεχει η Αγαπη απο το μίσος;

Ποσο θελει  η Αγαπη να γινει μίσος;

Γιατι η αγαπη γίνετε μίσος;

12 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
30 Νοεμβρίου 2011, 17:02
masturbation go cloud......


... καντε την δουλεια σας, απλα οταν τελειωσετε το χαρτι μην το πεταξετε στην τουαλετα, αλλα στο καλαθακι.

4 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
Συγγραφέας
philippossm

Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/philippossm

ΠΕΡΊ ΑΝΕΜΏΝ ...



Tags

Αφιέρωμα ερωτήσεις Cinema Avatar κινηματογράφος G spot Δανικά & Αγύριστα Σημείο G Ghost House Live Gossip news Sex Για γέλια sex Γυναικα Γυναίκα ορμόνες αστεία fun Σχέση Έρωτας. Αtagάριστο Ανέκδοτα Αντρας Αστεια Ωρες. Αστεια e Mail's Για γελια Αγγουρι Σχεσεις Ερωτας Δανεικά Δανικά & αγύριστα Κλεμενα Χριστούγεννα Αϊ Βασίλης Δανικά και αγύριστα. Ενθύμια Ζεϊμπέκικος Χορός Γλυκοφρυδης Χαριτόπουλος. Η ιστορια εγραψε... Θέατρο ιστορίες για αχρείους Κινηματοθέατρο Κλεμμένα Δανικά Δανικά & αγύριστα. Κουζίνα Συνταγές Μουσικες Παραστασεις Μουσικό Καλειδοσκόπιο Ράδιο Musicheaven Ραδιόφωνο marylin Μπύρα facebook Παιχνίδια Διασκέδαση Ποίηση προσωπικά Σαν σήμερα Σκεψεις Λογια Συνεσθηματα. Σκοτώστε την Νορα Κινηματογράφος Αστυνομικό θρίλερ Σκύλος Τα χαζά μου Τέχνη Πολιτισμός Ζωή Άμμος Καλλιτεχνικά Ιστορία. Χιούμορ...



Επίσημοι αναγνώστες (14)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...

Links